Sauna

De infraroodsauna bij Body Focus biedt jou de mogelijkheid om heerlijk te ontspannen na jouw training of op een ander moment.

Bij Body Focus staat jouw gezondheid en lekker in je vel zitten centraal. De mogelijkheid tot het gebruik van de infraroodsauna, sluit hier perfect bij aan!

Het gebruiken van de sauna is inbegrepen bij alle vormen van trainen bij Body Focus. Train je niet bij ons, dan kun je losse sessies boeken in onze webshop.

Positieve effecten van een saunasessie

Een infraroodsauna staat gelijk aan gezond ontspannen. De aangename warmte heeft verschillende positieve effecten op je lichaam. Denk aan pijnverzachting, spierherstel, een verbeterde bloeddoorstroming, ontgiften en zuivering van de huid en natuurlijk het ontspannen gevoel.

De infraroodsauna heeft een temperatuur van maximaal 75 graden i.p.v. 50-60 graden die een normale infrarood sauna bereikt.

Terwijl gewone sauna's hete lucht gebruiken om het lichaam op te warmen, kunnen infrarood sauna's diep in de huid en spieren doordringen. Een heerlijke, ontspannende ervaring.

Hoe gebruik je de infrarood sauna

1. Voorbereiding sessie

·       Check of de sauna al op temperatuur is. Wanneer dit niet zo is, verwarm de sauna dan 5-10 minuten voor. Kies voor de aanvangstemperatuur die past bij jou en jouw doel.

o   Aanvangstemperatuur van 30 graden (verlichten van spier- en gewrichtspijn)

o   Aanvangstemperatuur van 40 graden (spierherstel)

o   Aanvangstemperatuur van 35-45 graden (ontgiften/detoxen en ontspannen)

·       Drink vooraf een glas water.

·       Het dragen van kleding (ondergoed) in de sauna is niet toegestaan i.v.m. hygiëne.

·       Leg een handdoek op de vloer en bank van de infrarood sauna voor de hygiëne.

2. Temperatuur verloop tijdens de infrarood sessie

Tijdens de sessie zal de temperatuur in de infrarood sauna langzaam gaan stijgen (ongeveer 1 graden per minuut).

Wat mensen niet weten is, is dat het belangrijk is dat de ingestelde temperatuur hoger is dan de daadwerkelijke temperatuur in de sauna. Alleen dan geeft de infraroodstraler de meeste infrarood stralingswarmte af. Als de gemeten temperatuur in de sauna 60 graden is, dan moet de ingestelde temperatuur dus minimaal een aantal graden hoger zijn dan 60 graden!

 

3. Verblijfsduur in de infraroodcabine

Infrarood sauna's worden doorgaans per sessie iets langer gebruikt dan de traditionele sauna. Dit komt doordat de aanvangstemperatuur in een infrarood sauna langer is. Doorgaans gebruiken de meeste mensen de infrarood sauna tussen de 20 en 30 minuten.

 

4. Na het gebruik van de infrarood sauna

·       Zet de sauna uit en haal de handdoeken uit de cabine.

·       Zet de deur open voor een goede verluchting.

·       Na de sessie hoef je je NIET koud af te spoelen zoals bij een normale sauna. Gewoon een lauw water en zonder zeep of parabenen vrije zeep.

 

LET OP!

·       Ieder mens is anders, dus luister naar je lichaam.

·       Bouw langzaam op, zodat het lichaam kan wennen aan de warmte.

·       Zet de deur open als het te warm wordt.

·       Drink voldoende water voor en tijdens het gebruik van de sauna.

·       De infrarood sauna mag dagelijks gebruikt worden, echter is het niet aan te raden om dagelijks een detox in de infrarood sauna te doen. De hoge temperatuur (boven de 60 graden) in de infrarood sauna zou het lichaam bij dagelijks gebruik kunnen uitputten.

Direct contact

Premium Gym

365 dagen per jaar open
van 06:00 - 23:00 uur

Locatie

Body Focus
Zuiderinslag 8N,
3871 MR Hoevelaken

KVK: 60443715
BTW: NL002241830B88